O imagine de nuvela fantasy – Farul Tourlitis din Andros

Acest far deosebit a fost construit in anul 1897 chiar in vecinatatea unui castel vechi din Andros. Coloana de piatra pe care a fost construit a fost formata in milenii de eroziune naturală în piedestalul perfect pentru un far de coastă. Farul este distrus de bombardamente in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar in anii 1990-1994 este reconstruit de un magnat al petrolului care dedica structura fiicei sale.


foto credit: billpeppasphotography flickr

Aceasta replica devine astfel primul far complet automatizat din Grecia, nemaifiind nevoie de angajati portuari pentru a opera semnalele luminoase.


foto credit: billpeppasphotography flickr

Chiar si cu aceasta modernizare farul arata ca un dragon iesit din mare cu acea scara din piatra infasurata pana la usa turnului.


foto credit: mygreecetravelblog flickr.com

De la renovarea sa, acesta a devenit una dintre cele mai importante atractii turistice ale zonei, atragand turisti și fotografi care vin sa priveasca la frumusetea lui unica la rasarit de soare, luna, furtuni sau in alte ipostaze.


foto credit: vangeliskakavas flickr.comfoto credit: n pantazis flickr.comfoto credit: n pantazis flickr.comfoto credit: n pantazis flickr.comfoto credit: n pantazis flickr.com


foto credit: mygreecetravelblog flickr.com

Locatie Far Tourlitis – Insula Andros